0

YOUR SHOPPING CART IS EMPTY

 • trust-icon
 • trust-icon
 • trust-icon

Methode

Methodologie en Procedures
Download Artikel

Het doel van dit artikel is om je te informeren over de methodologie en gebruik van wetenschappelijke procedures die toegepast zijn bij de ontwikkeling van ons huidige product en de verdere ontwikkeling hiervan in de toekomst. Voor het leesgemak is dit artikel verdeelt in 5 onderdelen, Geschiedenis, Doelen, Test Fase, Fine-tuning en Toekomstige doelen.
Als je vragen hebt over onze methodologie kun je ons mailen op info@paneuromix.com of bel ons kantoor op +31 (0)85 877 1304


1. Geschiedenis

Paneuromix is opgericht door neurowetenschapper Roland Verment uit Nederland met tevens een achtergrond in de orthomoleculaire geneeskunde. Dit is de bestudering van stoffen die de werking van lichaam en brein (subtiel) kunnen aanpassen en verbeteren. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van meer dan 10 jaar ervaring met "nootropics" en "brain supplements". Het doel was een all-round brein supplement te maken, een geraffineerd supplement met de juiste afweging tussen effectiviteit, gebruikersgemak en prijs. Zonder te varen op overbodige en onbewezen hypes, met hoog gedoseerde kwaliteits ingredienten die werkelijk een verschil maken voor je cognitie. Zomer 2011 is de ontwikkeling gestart en in juni 2012 is de webshop gestart, na ongeveer een jaar is er een upgrade doorgevoerd, deze heet nog wel NZT.1. De volgende grote update zal NZT.2 worden.


2.1 Doelstellingen voor gebruik van de formule

Aan het begin van het proces hebben we enkele doelstellingen gezet waar onze formule aan zou moeten voldoen qua werking en gebruik, we kwamen hierbij op de volgende punten uit:

 • De formule moet compleet zijn, we hebben allemaal een druk leven en geen tijd of zin om tientallen potjes open te trekken elke morgen. De formule moet dus alles bieden dat het brein nodig heeft om optimaal te functioneren.
 • De formule moet niet alleen maar concentratie verhogen en "activeren", maar ook gebalanceerd zijn met een stuk rust en overzicht. Ander krijg je snel hyperforucs, hyperactiviteit en ongeleide energie. De formule werkt in totaal op vier vlakken die deels overeenkomen met verschillende neutotransmitters, dopamine, acetyl-choline, GABA en noradrenaline.
 • De capsules moeten makkelijk in te nemen zijn, vandaar dat we een klein formaat pil hebben gekozen.
 • De formule moet voor een groot deel van de gebruikers direct effect hebben, zodat deze ook geschikt is voor mensen die alleen voor speciale situaties (examens, assessments) een breinsupplement willen gebruiken. 
 • De formule moet daarnaast geschikt zijn voor langdurig gebruik, vooral op de lange duur moet het effect van de NZT op geheugen merkbaar zijn.


2.2 Doelstellingen voor het effect van de formule

De doelstellingen voor de werking van de formule op het brein zijn tot op zekere hoogte samen te vatten tot:

 1. Mentale energie
 2. Concentratie
 3. Geheugen
 4. Stressbestendigheid, mentale rust

 

3.Testfase

Met onze kennis en ervaring in de orthomoleculaire wereld en literatuurstudie van wetenschappelijke publicaties hebben we uit circa tweehonderd stoffen een selectie gemaakt van stoffen die op deze doelen inwerken. Door middel van selectie op effectiviteit en dosering hebben we vervolgens een tiental stoffen geselecteerd voor de testfase. Met dosering wordt bedoelt dat stoffen die gekozen werden in totaal binnen een formule pasten van een dagdosering van rond de 1000 tot 1500mg. Om een voorbeeld te noemen, er zijn meerdere stoffen die inwerken op het GABA-systeem (rust, overzicht), waaronder GABA zelf. Deze stof wordt echter slecht opgenomen en moet daarom vrij hoog gedoseerd (500mg) ingenomen worden om het gewenste effect te bereiken. Een veel beter alternatief is L-Theanine, L-Theanine is een aminozuur uit thee en verantwoordelijk voor het lekker kalme gevoel dat je hebt na het drinken van thee. Van deze stof was slechts 50mg nodig om het gewenste effect te bereiken. Namelijk het activerende gevoel van onder andere de DMAE balanceren met een gevoel van overzicht en rust.
Na deze voorselectie zijn we aan het testen geraakt met een groep van in totaal 15 mensen. Eerst hebben we een samenstelling gemaakt van activerende stoffen. Dit zijn dus stoffen die een stimulerend effect hebben op het zenuwstelsel. Je voelt je hierdoor wakkerder, alerter en energieker. Vervolgens zijn we de effecten hiervan gaan field-testen. Door te lezen, sommetjes te maken en computer spellen te doen zijn we gaan kijken welke stoffen het beste effect hadden en de prestaties het meeste verhogen.
Daarna zijn we stoffen gaan zoeken die een gunstig effect hebben op het geheugen. Dit zijn veelal stoffen die het acetyl-choline gehalte in de hersenen verhogen. Het bleek daarnaast dat stoffen die mentale rust brengen ook essentieel zijn voor het geheugen . Stressprikkels werken negatief op het geheugen en werken afleidend. Geheugensporen kunnen goed vastgelegd worden in een ontspannen brein en tevens goed opgerakeld worden.
Vervolgens hebben we een aantal stoffen toegevoegd die op de lange termijn een gunstige uitwerking hebben op het brein, zoals Phosphatidyl-Serine. Van deze stoffen is na eenmalige inname over het algemeen nog niet iets te merken, maar bij langer gebruik verbeterd het bepaalde functies van het brein. In een dubbelblinde studie naar PS is bij golfers een verbetering gevonden van de afslag en vermindering van stress gedurende het spel.
De volgende stap was het toevoegen van stoffen die mentale rust geven, deze bleken ook een gunstig effect te hebben op het geheugen. Door deze stoffen verbetert NZT.1 niet alleen je concentratie en geheugen, maar hou je ook overzicht en kun je creatief nadenken over situaties.


4.Fine-tuning

Bij de laatste stap hebben we alle stoffen bij elkaar gevoegd en de doseringen geoptimaliseerd. Bepaalde doseringen zijn omlaag gehaald, het bleek bijvoorbeeld dat in combinatie met adaptogenen er slechts 50mg L-Theanine nodig was voor een optimaal effect. Bij hogere doseringen was er een kans op vermoeidheid. De dosering van DMAE is in de nieuwste formulering verhoogt om een nog sterkere concentratie te krijgen en een verhoging van de mentale energie. De doseringen van Ginseng en Ginkgo Biloba zijn tevens verhoogt.


5.Toekomstige doelen

In tegenstelling tot andere fabrikanten ontwikkelt Paneuromix de NZT door. Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van NZT.2. Bij de nieuwe versie pakken we het nog professioneler aan. We gaan cognitieve testen gebruiken om de werking van alle ingredienten afzonderlijk en tegelijkertijd te testen. Met NZT.1 hebben we ook al testen gedaan die de positieve werking bevestigen, je kunt het resultaat hiervan hier zien, http://www.paneuromix.com/test , waar je ook zelf je resultaten kunt toevoegen. Dit zijn testen van Cambride Brain Sciences. Dit zijn wetenschappelijk gezien zeer solide testen die voor iedereen gratis toegangkelijk zijn. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen welk effect NZT heeft.