Alpha Brain versus NZT.1 review

Alpha Brain versus NZT.1     

Alpha Brain en NZT.1 vergeleken

Op de klantenservice krijgen wij vaak de vraag wat het verschil is tussen de diverse nootropics formules, onze eigen NZT.1 versus de andere formules. Een bekende in het veld is Alpha Brain van Onnit. Deze formule is te bestellen bij Nootrofit in Nederland of op de site van Onnit zelf. Alpha Brain is al iets langer beschikbaar dan NZT.1 en bij de diverse testen die we hebben gedaan om tot de meest perfecte formule te komen hebben we ook Alpha Brain genomen. Mijn persoonlijke gevoel bij Alpha Brain was dat ik me ongeveer een uur na inname erg goed voelde, ik voelde een helderheid opkomen, het denken voelde ruimer, ik had meer speelruimte voor mijn gedachten. Ik merkte de keren daarna dit effect minder,maar merkte wel een verbetering in geheugen. Ik kon makkelijker op woorden komen, en het spreken leek vloeiender te gaan. Ik merkte minder effect op mijn concentratievermogen en drive, doorzettingsvermogen ging ook niet specifiek verbeteren. 

Mijn persoonlijke ervaring met NZT.1, die ik met veel vaste klanten deel is een krachtig effect op miotivatie en een soort versnelling en enorme verruiming van het denken die veel sterker is dan met Alpha Brain. Bij langdurig gebruik merk ik een verbetering van het geheugen die iets sterker lijkt dan met Alpha Brain. Het goede gevoel zoals bij de eerste inname van Alpha Brain is minder. Het lijkt erop dat Alpha Brain zich vooral richt op een goede stemming en lekker gevoel in het hoofd. Als je naar de formule kijkt zie je bijvoorbeeld Oat Straw en Pterostilbene. Dit zijn typische stoffen die zo'n effect geven. In de huidige formule zijn de doseringen niet meer vrijgegeven, maar vervangen door blends en de Mucuna Pruriens is vervangen door L-Tyrosine en GABA door L-Theanine, maar het is waarschijnlijk dat de doseringen nagenoeg hetzelfde zijn.  Van de stof Alpha-GPC zie je dat bij gelijke inname van capsules NZT.1 twee keer zoveel Alpha-GPC bevat. Dit is een zeer dure stof die ook nog eens lastig te verwerken is in een samengestelde formule, vandaar dat deze waarschijnlijk minder aanwezig is in de Alpha Brain. Alpha-GPC is de meest effectieve stof om het acetyl-choline gehalte in het brein te verhogen. 

Dit geeft het geheugen een boost, aangezien acetyl-choline de geheugen neurotransmitter is. Ook DMAE is een stof die een krachtig effect heeft in het brein. Daarnaast zorgt de vrij traditionele maar zeer krachtige en beproefde combinatie van Ginseng en Ginkgo Biloba voor een sterke stijgijng van het concentratievermogen en kortetermijn geheugen. Deze stoffen hebben ze waarschijnlijk vanuit marketingtechnische redenen vermeden in de Alpha Brain. De dosering van Bacopa Monnieri ligt hoger in Alpha Brain, waarschijnlijk ligt daardoor het effect op het geheugen op de lange termijn dichter in de buurt van NZT.1.

Mijn eigen conclusie is dat Alpha Brain zich met name richt op een feel good gevoel en NZT.1 meer stoffen bevat die echt een sterke verbetering geven in je cognitieve capaciteiten. Maar het blijft altijd zo dat iedereen verschillend reageert op nootropics. Het kan dus heel goed zijn dat voor jou Alpha Brain beter werkt. Het beste kun je met allebei de proef op de som nemen. 

 

Alpha Brain versus NZT.1