28-01-2015 14:43

Nootropics en concentratiepillen

Nootropics en Concentratiepillen

Waarom nootropics? 

Nootropics NerdTot een aantal jaren terug waren mensen die met voedingssupplementen hun concentratie wilden verbeteren aangewezen op pillen die met name caffeine bevatten. Pure caffeine of pillen met guarana erin, een bes die een hele hoge dosering aan caffeine bevat. Het Duitse Brain-effect is hier een goed voorbeeld van. Deze pillen verhogen met name  je concentratie, je kunt ze dus concentratiepillen noemen. Nadeel is het beperkte effect en de mogelijke nerveusiteit die de caffeine geeft. 

Nootropics zijn stoffen die tot een aantal jaren terug betrekkelijk onbekend waren, maar nu bij het grote publiek een opmars beleven. Dit zijn stoffen die allemaal op een veilige, maar verschillende manieren je brein ondersteunen in het functioneren. Sommige nootropics ondersteunen de aanmaak of afgifte van bepaalde neurotransmitters. Als bijvoorbeeld je noradrenaline afgifte ondersteund wordt ervaar je een heldere geest. Als je GABA level ondersteund wordt ervaar je ontspanning en overzicht. Als je Dopamine level ondersteund wordt gaat ervaar je motivatie. Je acetyl-choline peil verhogen geeft je geheugen een ondersteuning. Andere stoffen kunnen de circulatie in het brein verbeteren zodat voedingsstoffen en zuurstof optimaal je neuronen kunnen bereiken. De individuele nootropics kunnen elkaar versterken en in balans houden.

Nootropics lijken vrij prijzig, maar als je dit afsteekt ten opzichte van de winst die je eruit haalt doordat je effectiever kunt werken is de investering gering. Binnen Paneuromix is de werkeffectiviteit (dit is iets anders dan efficiëntie) zeker 50% hoger op de dagen dat er nootropics worden gebruikt. Afleidende informatie wordt makkelijker weggefilterd en oplossingen voor uitdagingen zijn creatiever en beter. Als je de kosten van 1 tot 3 euro per dag vergelijkt met de kosten van een koffie die vrijwel geen cognitief voordeel oplevert dan ligt de prijs/winst verhouding wel heel erg hoog.

Dus zeker als je een baan hebt waarbij je inkomen afhankelijk is van je prestaties, je carriere wilt maken of eigen ondernemer bent is het aan te raden om nootropics te gebruiken.

Posted in Nootropics By

Team Paneuromix